E Complexa ...

miercuri, 7 iulie 2010

Ku Klux Klan


Rezumat de la Wiki in romana:
"Ku Klux Klan este numele sub care sunt cunoscute mai multe organizaţii rasiste extremiste, dintre care prima a apărut după Războiul civil american în 1865 în statul Tennessee (S.U.A.). Membrii acestor organizaţii susţin superioritatea rasei albe şi îşi exprimă adesea cu violenţă atitudinea de antisemitism, anticatolicism, homofobie etc.

Denumirea vine din cuvântul grecesc kyklos, însemnând cerc, şi cuvântul clan.

Scopurile iniţiale ale organizaţiei erau aparent nobile: "protejarea celor nevinovaţi şi neajutoraţi" şi "ajutorarea celor oprimaţi". Două elemente au fost încă de la început îngrijorătoare: organizaţia se autointitula "Statul Invizibil", Klanul îi considera pe albi superiori populaţiei de culoare. Din cauza acestei adversităţi faţa de negri, organizaţia nu s-a putut împăca cu faptul că după Războiul de Secesiune, foştii sclavi obţinuseră drepturi egale cu populaţia albă. Prin urmare membrii Ku Klux Klan-ului au trecut la invadarea satelor şi oraşelor, torturând şi ucigând fără a suferi vreo pedeapsă. Oficial organizaţia s-a dizolvat în 1869, dar diferite grupări locale au continuat să terorizeze populaţia de culoare.

În 1915 Klanul a fost reactivat în Georgia. Acum toţi cei bănuiţi de liberalism, cădeau victimă terorii organizaţiei şi primeau un avertisment sub forma unei cruci în flăcări. A doua dizolvare are loc în 1944.

Deşi în SUA populaţia începuse să uite de Klan, la mijlocul anilor 90 organizaţia s-a reactivat din nou, incendiind bisericile populaţiei de culoare, dar acţiunile sale au avut doar un caracter local."

Mai multe in engeleza tot pe Wiki

Arctic Monkeys

www.arcticmonkeys.com/
Cunoscuta sau nu prea formatia din Anglia care canta indie rock cu accent evident, este cmpusa din 4 masculi si suna ok.

Etichete: , , ,

1985

Etichete: , , , ,

cfr, mare,animale,nisip ,vama ,







Etichete: , , , ,