E Complexa ...

luni, 2 februarie 2009

mancatul fara paine

Sa mănînci fără paine mi se pare de neadmis , eu unu mănînc cam la orice fel de mancare pîine (destul de multa ) mai puţin la prjituri sau torturi .
Mulţi zic ca nu e sănătoasa painea ..ca "painea prosteste " si tot felul de chestii....., ca ingrasa ,..asa o fi dar mie imi palce painea .... si stiu ca sunt mai multi adepti ai "cultului Painii". Tocmai am mancat o pulpa de pui + copan prajite FARA PAINE ... De ce ? asta e intrebarea ...cum asa ceva cand sunt adeptul mancatului cu Paine Simplu pentru ca mi-a fost lene sa cobor sa imi cumpar paine ...si sa nu e prima oara ...de fapt aceasta lene de a lua paine este un virus care bantuie ... nu numai eu sunt atins de aceasta molima ci si celelate persoane care in eventualitatea ca ar fi facut acest "Gest" ( sa cumpere paine ) ar fi facut posibil si prezenta painii la masa de seara a mea ...da ce sa mai zi ca este si scumpa paine ; mai ales la noi ( la magazinul de la parter preturile sunt prohibitive ...se practica adaosuri comerciale nesimtite ...dar asta este un alt subiect care ma enerveaza ) Ce vreau sa zic este ca în Viaţa mea "Lenea de a lua paine " sau uitarea acestui obicei sau alsarea in seama altora care oricum nu fac asta decat ocazional m-a facu tsa imi dau seama : ca consumul specific de paine al corpului meu este scazut in ultima perioada . Asta este ar zice unii un lucru bun pana la urma ; Dar nu e chair asa ..din cauza lipsei painii de pe masa de multe ori nu mananc desi mancare ar fi , de unde rezulta si malnutritie . Oricum paine e buna . Lenea de a lua paine este un virus Cotidian .

Hai sa vedem ce se zice despre Paine :
pe Wikipedia avem : http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C3%A2ine

Pâine -->> De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Pâinea este alimentul de bază produs prin coacerea aluatului obţinut din (cereale măcinate) făină amestecată cu apă şi drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiţi ingredienţi în funcţie de categoria pâinii obţinute.
Aceste categorii de pâine diferă după regiune, astfel în Germania este consumată mai mult pâinea neagră, pâinea obţinută din orz, pe când în Franţa bagheta, pâinea albă, franzela este mai apreciată. Alte produse de panificaţie sunt covrigii, ...

Pâinea este un produs copt în cuptor, alcătuit din aluat drojdie sau alte ingrediente care dau pâinii un gust şi aromă mai plăcută, sau care împiedică în timpul procesului de coacere să se formeze o crustă prea tare la suprafaţa pâinii.
Cerealele măcinate folosite mai frecvent la producerea făinii pentru pâine sunt grâul şi orzul.
In perioada de sărăcie, foamete, s-a amestecat făina de cereale cu făină de mazăre, fasole sau de cartofi, (mucegaia pâinea mai repede) ghindă (din cauza taninului împrumuta un gust amar pâinii).
In aceste timpuri grele se recurgea pe piaţă la falsificarea fainii de cereale prin amestecare cu gips sau rumeguş de lemn.


ce zice Google (un fel de prieten ) despre paine si consumul de paine :
  • 1)http://www.standard.ro/articol_21610/gazeta_de_sud__saracia_incurajeaza_consumul_de_paine.html
  • 2)http://www.businessmagazin.ro/actualitate/investitii-consumul-de-paine-scade-atunci-cand-creste-nivelul-de-trai-dar-in-acelasi-ritm-se-rafineaza.html?5531;979359
  • 3) http://www.realitatea.net/consumul-de-paine-a-scazut-cu-10-kilograme-pe-cap-de-locuitor_154417.html

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire